FAIR Reasürans Forum yarın başlıyor

FAIR Reasürans Forum, “Yükselen enflasyonun etkisi ve reasürans/sigorta sektörünün dayanıklılığı” başlığı ile düzenlenecek.
Milli Re’nin ev sahipliğinde 3’üncüsü yapılacak olan FAIR Reasürans Forum, 22-23 Eylül 2022 tarihleri arasında Hilton İstanbul Bosphorus Otel’de “Yükselen enflasyonun etkisi ve reasürans/sigorta sektörünün dayanıklılığı” başlığı ile düzenlenecek. FAIR Reasürans Forumda, son dönemde yükselen enflasyon eğiliminin yanı sıra yükselen jeopolitik gerilim ve tedarik zincirlerinin bozulmasının sigorta sektörüne etkileriyle zorlukların ve fırsatların neler olduğu ve düzenleyicilerin oluşabilecek zorlukların azaltılmasına yardımcı olmak için nasıl uyum sağlayabileceği hakkında tartışmalar yapılacak.
FAIR Pool’a üye ülkelerde faaliyet gösteren sigorta ve reasürans şirketlerinin yanı sıra düzenleyici otoriteler, derecelendirme kuruluşları, reasürans/sigorta brokerleri ve sigorta ile ilgili diğer hizmet sektörlerinden tanınmış, deneyimli konuşmacıların katılacağı forum sektör temsilcilerine geniş bir network imkanı sunacak.
3 ana oturum altında gruplandırılan Forum’daki konu başlıkları ise şu şekilde:
1. Oturum: Endüstrinin ekonomik zorluklarla başa çıkmasına yardımcı olmada düzenleyicilerin rolü
2. Oturum: Ekonomik yavaşlama ve artan enflasyon nedeniyle reasürans/sigorta şirketlerinin karşılaştığı tehditler
3. Oturum: Tedarik zinciri konularının reasürans/sigorta üzerindeki etkisi
Forum ile ilgili daha fazla bilgiye buradan ulaşabilirsiniz.

1964 yılında Kahire’de kurulan Asya ve Afrika Sigorta ve Reasürans Şirketleri Federasyonu’na (FAIR) 1970 yılında üye olan Millî Reasürans, 1974 yılında Federasyon üyeleri arasında ek bir reasürans kapasitesi yaratmak üzere hayat-dışı branşlarda bir havuz oluşturulması amacıyla kurulan Hayat-dışı Reasürans Pool’unun yönetimini üstlendi. Hayat-dışı Reasürans Pool’u dışında, Federasyon çatısı altında SCR’nin (Fas) yöneticiliğini yaptığı FAIR Havacılık Pool’u, Trust Re’nin (Bahreyn) yöneticiliğini yaptığı FAIR Petrol ve Enerji İşleri Sendikası ve GIC’nin (Hindistan) yöneticiliğini yaptığı FAIR Doğal Afet Sigortaları Pool’u bulunuyor. Hali hazırda Asya ve Afrika’da faaliyet gösteren 200’ün üzerinde sigorta ve reasürans şirketi Federasyona üyeliğini sürdürüyor.