Bereket Emeklilik’ten yapay zekâ teknolojisi ile çalışan fon robotu “FONAR”

Bereket Emeklilik, bireysel emeklilik birikimlerini kişiye en uygun fonlarda değerlendirmek ve takip etmekle görevli fon robotu FONAR’ı katılımcılarının hizmetine ücretsiz olarak sundu.

Bereket Emeklilik, bireysel emeklilik birikimlerini kişiye en uygun fonlarda değerlendirmek ve takip etmekle görevli fon robotu FONAR’ı katılımcılarının hizmetine ücretsiz olarak sundu. Yapay zekâ teknolojisi ile çalışan FONAR değişen piyasa koşullarını takip eden özel modelleme yapısıyla kişiye özel fon önerisi sunuyor. FONAR uygulamasının kişiye özel önerileri Ziraat Portföy tarafından da kontrol edilerek katılımcıların ilgisine ve onayına sunuluyor. Uygulama ile katılımcı profiline en uygun ve etkin fon dağılımı ile geleceğe yatırım yapılıyor.

Katılımcıların birikimlerini kendilerine en uygun fonlarda değerlendirmeleri amacıyla geliştirdikleri hizmetle dört farklı risk grubu kategorisinde fon önerisi sunan FONAR ile uzun vadeli bir yatırım aracı olan bireysel emeklilik sistemine duyulan güveni sağlamlaştırmak ve sistemin getiri potansiyelinden tam olarak faydalanılması amaçlanmaktadır. FONAR ile Bereket Emeklilik’ten bireysel emeklilik sözleşmesi olan katılımcılar Bereket Mobil uygulaması üzerinden değişen piyasa koşulları ve yatırım tercihlerine göre en uygun fon önerilerini alarak fonlarını etkin şekilde değerlendirebilme ayrıcalığını yaşayabiliyorlar. Ayrıca FONAR, belirli periyodlarda da piyasaların nabzını tutarak anlık bildirimlerle yeni fon önerilerini dinamik bir şekilde sunmaktadır.

Katılımcıların fon dağılım değişikliği hakkının 6’dan 12 adede çıkarılması ile birlikte katılımcıların piyasa gelişmelerine paralel olarak fonlarını daha yakın takip etmelerine imkân verildiği bir ortamda çoğu zaman bu hakkın kullanılmadığı görülmektedir. Mevcut ve kritik bir ihtiyaca cevap verme vizyonundan yola çıkarak uygulamaya alınan FONAR ile kişiye özel fon önerisinden faydalanan müşterilerimizin sayısını artırmayı hedefliyoruz. Ek olarak, sunduğumuz hizmetin yeni müşteri kazanımına da yansıyacağını, henüz sisteme girmemiş kişileri hesap açmaya ve özellikle gençler arasında giderek popülerleşen bireysel emeklilik sistemi için tercihlerini şirketimizden yana kullanmaya yönelteceğini öngörüyoruz.