Türkiye Sigorta’da Genel Kurul 3 Ağustos’ta

Türkiye Sigorta’da 2022 Olağan Genel Kurul Toplantı çağrısı yapıldı. Türkiye Sigorta’dan KAP’a yapılan açıklamada 2022 Olağan Genel Kurul Toplantısının 3 Ağustos 2023 tarihinde Saat 15:00’de Levent Mahallesi, Çayırçimen Sokağı No:7 34330 Beşiktaş İstanbul adresinde yapılacağı belirtildi.

KAP’a yapılan açıklamada Genel Kurulun gündem maddeleri ise şöyle sıralandı:

1 – Açılış ve Toplantı Başkanlığının oluşturulması,
2 – 2022 faaliyet yılına ilişkin Yönetim Kurulu Faaliyet Raporu’nun okunması ve müzakeresi,
3 – 2022 faaliyet yılına ilişkin Bağımsız Denetim Şirketi tarafından hazırlanan Bağımsız Denetçi Raporunun okunması,
4 – 2022 faaliyet yılı Finansal Tabloların okunması, müzakeresi ve onaylanması,
5 – Yönetim Kurulu’nun 2022 hesap dönemi kâr dağıtımına ilişkin önerisinin okunması, görüşülmesi ve onaya sunulması,
6 – Yönetim Kurulu Üyelerinin 2022 yılı faaliyetlerinden dolayı ibra edilmesi,
7 – Yönetim Kurulu üyelerinin seçimi ve görev sürelerinin belirlenmesi,
8 – Yönetim Kurulu üyelerinin ücretlerinin belirlenmesi,
9 – Yönetim Kurulu üyelerine Türk Ticaret Kanunu’nun 395 ve 396. maddelerinde yer verilen muameleleri yapabilmeleri için izin verilmesi,
10 – 2022 yılında yapılan yeniden değerleme ve yedeklerden özel bir fon ayrılmasına ilişkin Genel Kurul’a bilgi verilmesi,
11 – Bağımsız denetim kuruluşunun belirlenmesi,