Generali Ventures gözünü yeni pazarlara çevirdi

Küresel bir sigorta ve varlık yönetimi sağlayıcısı olan Generali Grubu, risk sermayesi girişimi Generali Ventures’ın yeni pazarlara gireceğini ve insurtech ve fintech sektörlerinde umut verici yatırım fırsatları arayacağını duyurdu.

Generali grup dönüşüm şefi Bruno Scaroni konuya ilişkin yaptığı açıklamada, “Yaşam Boyu Ortak 24: Büyümeyi Artırma” stratejik planımızda belirtildiği gibi Generali, verilerin ve gelişen teknolojinin mümkün olan en iyi şekilde kullanılmasına odaklanan, yenilikçi, müşteri odaklı bir gruptur. Bu yeni risk sermayesi girişimi sayesinde küresel inovasyon ekosistemine uzun vadeli yatırımlar yapacağız” dedi.

Generali Ventures, 2022’deki lansmanından sonra halihazırda üç girişime yatırım yaptı. Bunlar arasında, sigorta teknolojisi teknolojilerinde uzmanlaşmış Mundi Ventures; Erken tohumlama ve tohumlama aşamalarındaki girişimlere odaklanan Speedinvest ve B2B yazılım çözümlerine yatırım yapmaya odaklanan Dawn bulunuyor.

Firmanın dış yenilik arayışı, mobilite, yapay zeka, siber güvenlik ve sağlık alanlarında sigorta sektöründe hamle yapan geniş bir teknoloji yelpazesini içeriyor. Avrupa ve Amerika Birleşik Devletleri’nde tohum öncesi veya geç aşamada olan ve VC fonları olan yenilikçi girişimlere yatırım yapmaya istekli.

Scaroni, “Generali Ventures aynı zamanda sigorta sektörü üzerinde de olumlu bir etkiye sahip olacak, yenilikçi projelerin gelişimini destekleyecek, yeni işbirliği fırsatları yaratacak ve grubun genel dönüşümüne katkıda bulunan girişimleri entegre edecek” dedi.

Generali Ventures, Generali Grubu’nun, firmanın dijital ve teknolojik dönüşümü kapsamında 1,1 milyar euro değerinde kümülatif yatırımlara sahip olan ‘Yaşam Boyu Ortak 24: Büyümeyi Artırma’ adlı stratejik planının bir parçası. Generali Ventures, firma için yatırım fırsatlarını belirlemek amacıyla 250 milyon Euro ayıracak.