Gezegeni korumak ve toplumsal refahı artırmak için sürdürülebilir kalkınma

Gezegenin korunması ve toplumsal refahın artırılmasına odaklanan Anadolu Sigorta, ekonomik kalkınmayı finansal sonuçlarla sınırlamayıp çevresel ve sosyal alanlardaki gelişmelerle entegre bir şekilde ele alarak sürdürülebilir bir geleceğe katkı sağlamayı amaçlıyor.

Anadolu Sigorta Kurumsal İletişim ve Sürdürülebilirlik Koordinatörü Berna Ergüntan, sürdürülebilirlik vizyonları doğrultusunda yürüttükleri projeler hakkında şu açıklamalarda bulundu: “Gezegeni korumak ve toplumsal refahı artırmak, ancak sürdürülebilir kalkınma ile mümkündür. Bu noktada devlete, kurumlara, sivil inisiyatiflere ve özel şirketlere önemli sorumluluklar düşmektedir. Ekonomik kalkınmanın sadece finansal sonuçlara odaklanarak değil, çevresel ve sosyal alanlardaki gelişmelerle bütünleşik bir şekilde planlanarak sağlanabileceğine inanıyoruz. Anadolu Sigorta olarak, kurumsal sosyal sorumluluk projelerimizle ekonomik ve sosyal refahı artırmanın yanı sıra gelecek nesillere karşı da sorumluluklarımızı yerine getirdiğimize inanıyoruz.”

Şirket, 2023 yılında gerçekleştirdiği kurumsal sosyal sorumluluk projeleriyle öne çıkıyor. Özellikle orman yangınlarına karşı farkındalık oluşturmayı hedefleyen ve “Ormanın Gözleri” adını taşıyan projeleri kapsamında, insanlı ve insansız yangın gözetleme kuleleri inşa ederek ormanları koruma misyonunu üstleniyor. Ayrıca, Genel Müdürlüğü’nün bulunduğu Beykoz ilçesinden başlayarak, ihtiyacı olan okullarda Anadolu Sigorta Kütüphaneleri kurarak öğrencilere kütüphane ortamı sunuyor.

Ergüntan, projelerin seçilme nedeni ve elde edilen sonuçlar hakkında şu detayları paylaştı:

‘Ormanın Gözleri’ projesi

“Gezegenimizi etkileyen iklim krizinin etkisiyle ülkemizi tehdit eden orman yangınlarına karşı mücadele etmeyi görev kabul ediyoruz. ‘Ormanın Gözleri’ projemizde, Orman Genel Müdürlüğü ile iş birliği yaparak ihtiyaç duyulan bölgelere insanlı ve insansız yangın gözetleme kuleleri kuruyoruz. Bu kuleler sayesinde orman yangınlarının erken tespiti ve etkili müdahalesi ile büyük alanları koruma altına alıyoruz. Projenin ilk yılında Adana insansız yangın gözetleme kulemizi hizmete açmıştık. 2023 yılında ise Adana’da yapılan ikinci kule ile birlikte Antalya ve Çanakkale kuleleri de tamamlanarak devreye alındı. Muğla’da ise bir insanlı yangın gözetleme kulesini faaliyete geçirdik. Proje kapsamında kullanılan akıllı gözetleme kuleleri sayesinde Antalya’da 45.000 hektar, Çanakkale’de 70.000 hektar, Adana’da 85.000 hektar, Muğla’da ise 45.000 hektar alan, orman yangınlarının erken tespiti ve etkili müdahalesi ile koruma altına alındı.”

Anadolu Sigorta Kütüphaneleri

Berna Ergüntan, Anadolu Sigorta Kütüphaneleri projesine, kitaplar ve kütüphane ortamı ile öğrencilerin düşünsel, sosyal ve kültürel gelişimlerine katkı sağlamak amacıyla başlandığını kaydederek, “Beykoz ilçesinde şimdiye kadar kurduğumuz 3 kütüphane ile öğrencilere ulaşıyoruz” diye konuştu

Ergüntan, bu projelerin 2024 yılında da devam edeceğini söyleyerek, “Ormanın Gözleri” projesinin, mevcut yangın gözetleme kulelerinin yenilenmesi ve yeni kulelerin inşası ile devam edeceğini vurgularken, aynı zamanda toplumun orman yangınları hakkında bilinçlendirilmesi için çalışmalar yapılacağını ifade etti. Anadolu Sigorta Kütüphaneleri projesinin de yeni okullarda kütüphaneler kurularak genişletileceği bilgisini paylaştı” dedi.