3 sigorta devi İspanyol banka BBVA’nın sigorta kolu için yarışıyor

Sigorta devleri Alman Allianz, İtalyan Generali ve ABD’li Liberty, İspanyol bankacılık devi BBVA’nın sigortacılık işine yatırım yapmak için yarışta.

Reuters’de yer alan habere göre, Avrupalı ​​sigortacılar Allianz ve Generali, İspanyol bankacılık devi BBVA’nın sigortacılık işine yatırım yapmak için ABD’li Liberty Mutual ile yarışıyor. Kaynaklar, Bank of America’nın önderliğindeki satışın geçen yılın sonuna doğru başladığını ve İspanya, Meksika ve Latin Amerika’daki bir sigorta şirketleri ağı içinde ortak bir girişim anlaşması olarak yapılandırılacağını belirtti.

Tüm ağın yaklaşık 1,5 milyar euro değerinde olduğu ve hayat,sağlık,ev ve oto sigortasına kadar ürünler sunulduğu ifade edildi. Haberde, BBVA’nın İspanya’daki sigorta biriminin 2018’de yüzde 4,8 oranında artışla 311 milyon euro kâr elde ettiği belirtildi. Kaynaklara göre, teklif sahipleri, dünyadaki BBVA sigorta şirketlerinin her birinde en az yüzde 50, İspanya ve Meksika merkezli en büyük işletmeleri ise satın alabilecekler. Bununla birlikte, BBVA’nın İspanya’daki hayat sigortası ağı, İspanyol bankanın temel bir parçası olmaya devam ediyor ve bunlar satışa dahil olmayacak.

BBVA, Allianz, Generali ve Liberty Mutual yorum yapmaktan kaçındı. Kaynaklar, İspanya’nın Santander’den sonra ikinci en büyük bankası olan BBVA’nın bir anlaşmayı sonuçlandırmak için acele etmediğini ve nihai alıcının İspanya ve Güney Amerika’da müşteri ağını geliştirmek için sağlam bir plana sahip olmasını sağlamak istediğini belirtti. Bir kaynak, “Bu yavaş hareket eden bir süreç ve teklif sahiplerinin iş planlarını tamamlamak için zamana ihtiyacı var. BBVA endüstriyel stratejinin hazırlanmasında aktif olarak yer almak istiyor” dedi.

Kaynaklardan biri ise Allianz, Generali ve Liberty Mutual’in bağlayıcı olmayan teklifler sunma sürecinde olduğunu ve nihai teklif verenlerin Mart ayının sonuna doğru kısa listeye alınacağına dikkat çekti.

Bir yanıt yazın