İngiliz sigortacılar Brexit anlaşmasından memnun

İngiliz Sigortacılar Birliği (ABI), AB ile karşılıklı pazar erişimini mümkün kılan mali hizmetler için düzenleyici bir denklik rejimini içeren bir Brexit anlaşması beklentisini memnuniyetle karşıladığını duyurdu. insurancebusinessmag’da yer alan habere göre, denklik rejimi, AB’nin finansal hizmet standartlarını ve bunların İngiltere’de AB’ye eşdeğer olarak uygulanmasını kabul ettiği anlamına geliyor. Teorik olarak, her iki taraf da düzenleyici çıktıların genel olarak aynı olduğu sürece kendi standartlarını ve pazar erişimini kurmakta özgür kalacaklar. ABI, Japonya, ABD ve Kanada ile finansal hizmetler için bir denklik yaklaşımı geliştirdi.

ABI genel müdürü Huw Evans, “Sektörümüzün müşterileri için düzenli bir geri çekme süreci ve geçiş dönemine sahip olduğumuz ve buna yönelik herhangi bir ilerlemenin gelmesi çok önemli. Bugünkü denkliği mümkün olan en kısa zamanda değerlendirmeye olan bağlılığını görmekten memnuniyet duyuyoruz ”dedi.

Bununla birlikte, Birleşik Krallık için, ülkenin düzenleyici çerçevesinin kontrolünü kaybetme riski de bulunuyor. Evans, “Önemli uzun vadeli test, Avrupa Birliği ile gelecekteki ilişkimizin dünya lideri sigorta ve uzun vadeli tasarruf sektörümüzün kural koyucu haline gelip gelmemesidir. Bu kaderden kaçınıp alamayacağımızı yargılamak için çok erken” şeklinde konuştu.