Yeşil fonlar sigorta brokerinden desteğini çekiyor

Küresel sigorta brokeri Arthur J. Gallagher & Co. (A.J. Gallagher), “ temiz kömür” yatırımları nedeniyle ABD’nin en iyi bilinen yeşil iki fonun desteğini kaybetme riski altında. Reuters’da yer alan habere göre, Green Century Fonları ve Calvert Fonları’nın (kurumsal çevre, sosyal ve yönetişim konularına odaklanan iki önde gelen ABD para yöneticisi) yeşil sertifikalara dayanarak uluslararası sigorta brokerindeki hisselerini yeniden değerlendirdiğini açıkladı.

Yatırımcılar bu kararına gerekçe olarak A.J. Gallagher’ın, daha temiz yakıt, daha az kirletici madde ve emisyonu serbest bırakmak için temel olarak kömür yükseltme teknolojisini kullanan, 34 adet “rafine kömür” tesisine yaptığı yatırımı gerekçe gösterdi.

AJ Gallagher rafine kömür üretmek için kullanılan kimyasalları sağlayan Chem-Mod LLC’de% 46,5 hisseye sahip. Reuters’e göre, ABD hükümetinden gelen ağır rafine kömür sübvansiyonları sayesinde broker devi, ‘temiz kömür’ yatırımlarından yaklaşık 850 milyon ABD Doları (yaklaşık 657 milyon £) değerinde ABD devleti vergi kredisi tahakkuk etti. Broker, 250 milyon ABD Doları tutarındaki Yeşil Yüzyıl Eşitlik Fonu GECQX.O’da “% 100 fosil yakıtsız” olarak ilan edilen yaklaşık 360 şirketten biri. “Temiz kömür” olarak adlandırılan yatırımlar, potansiyel olarak yeşil ilkelere aykırı.

Reuters’e göre, broker devindeki paylar, Vanguard Group tarafından yürütülenler de dahil olmak üzere şirketleri ESG kriterlerine göre tarayan en az on diğer yatırım fonunda tutuluyor. Vanguard sözcüsü John Woerth, Reuters’e yaptığı açıklamada, “ESG’nin evrensel olarak kabul edilmiş bir tanımı yok.” dedi.