Allianz, Afrika’da hedef büyüttü

Fransa merzkezli Allianz Africa S.A.nın CEO’su Coenraad Vrolijk, sigortacının Doğu ve Güney Afrika’daki faaliyetlerini genişletmeyi planladığını söyledi. Vrolijk, Allianz’in son olarak Nijerya merkezli African Reinsurance Corp. Ltd.’de% 8 hisse satın aldığını ve Fildişi Sahili’nde Abidjan’da bir bölge ofisi kurduğunu da belirtti.

Coenraad Vrolijk, Business Insider’a yaptığı açıklamada, “Sigorta eski moda bir sektör değildir ve endüstri yıllar boyunca dayanıklılığını ve hayatta kalmasını, iş yapmanın denenmiş, test edilmiş ve kanıtlanmış yöntemlerine güvenmesine borçludur.” dedi.

Allianz’ın 1912’den beri kıtada bulunduğunu ve bugüne kadar faaliyetlerini büyüttüğünü belirten Coenraad Vrolijk, “Allianz Africa, müşterilerimizin geleceğini güvence altına almak amacıyla 17 ülkede faaliyet göstermektedir. Allianz, Afrika’da liderlik hedefliyor. Allianz’ın müşterilerimize sunulan hizmetlerin kalitesi ile tanındığını ve kıtada tercih edilen bir işveren olarak tanındığını hayal edebiliyorum.”şeklinde konuştu.

“Fas ve Nijerya’daki son satın almalardan sonra stratejimizi yeniden şekillendirmeye devam etmek istiyoruz” diyen Coenraad Vrolijk sözlerini şöyle sürdürdü: “Bugün kilit CIMA pazarlarında liderlik pozisyonlarına ve Fas, Nijerya, Gana ve Kenya’daki zorlu pozisyonlara sahibiz. Şu anda Doğu ve Güney Afrika pazarlarındaki faaliyetlerimizi geliştirmek için tüm seçenekleri düşünüyoruz. Ayrıca stratejik ortaklıklar da arıyoruz.”