Marsh’tan ikinci çeyrekte 4.3 milyar dolar gelir

Global sigorta ve reasürans brokeri Marsh & McLennan’ın geliri ikinci çeyrekte %16 artarak 4.3 milyar dolara ulaştı.  Marsh & McLennan Companies, Inc. (MMC), sonuçlarının 5,6 milyar dolara satın aldığı JLT’yi ilk kez dahil ettiği 2019 yılının ikinci çeyreğinde konsolide gelirini  % 16 artışla 4.3 milyar dolara ulaştığını ve net gelirinin de % 4 oranında arttığını rapor etti. 2018 yılının ikinci çeyreğine göre % 4’lük net gelir artış oranı, MMC ve JLT’nin sanki bir yıl önce de tek bir şirketmiş gibi hesaplandı, ancak para biriminin, diğer satın almaların, tasarrufların ve işletmeler arasındaki transferlerin etkileri hariç tutuldu.

2018 yılının ikinci çeyreğinde 691 milyon ABD doları olan işletme geliri  2019 yılının ikinci çeyreğinde, biraz azalarak 680 milyon $ ‘a geriledi. Firmanın net geliri geçen yılın aynı dönemine göre 531 milyon dolardan 332 milyon dolara geriledi.  MMC, ikinci çeyrek 2019 sonuçlarının, 150 milyon dolar tutarındaki JLT satın alımına ilişkin maliyetleri içerdiğini ve bunun da anlaşmanın tamamlanması ve ilgili borçların yeniden finanse edilmesini içerdiğini belirtti. Brokere göre, satın alma ile ilgili yeniden yapılandırma ve entegrasyon maliyetleri 2019 yılının ikinci çeyreğinde 98 milyon dolar olarak gerçekleşti.

MMC Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO’su Dan Glaser, “Yılın ilk altı ayında, MMC’nin konsolide gelirleri % 9 artarak 8,4 milyar dolara ulaşırken, temel gelir  % 4 arttı. Faaliyet geliri 1,6 milyar dolara yükselirken, net gelir 1,04 milyar dolara geriledi. Jardine Lloyd Thompson’ın da dahil olduğu ikinci çeyrek sonuçlarımızdan çok memnunuz. 10.000 yeni iş arkadaşını ağırlarken, temel gelirimizde sağlam bir büyüme ve EPS ayarlaması yaptık. 2.Çeyrekde, konsolide baz gelir % 4,  ayarlanmış faaliyet geliri % 19 artarak 894 milyon dolara, düzeltilmiş EPS % 7 artarak 1.18 dolara yükseldi ve genel düzeltilmiş marjımız 160 baz puan arttı.  Planlarımız doğrultusunda iyi gidiyoruz ve birleştirilmiş şirketlerimizin uzun vadeli büyüme umutları için heyecanlıyız. 2019 yılının ilk yarısında, % 4 temel gelir artışı, % 7 düzeltilmiş EPS büyümesi ve 160 baz puanlık marj genişlemesi ile sağlam bir performans gösterdik” dedi.

Firmanın Risk ve Sigorta Hizmetleri birimi  % 23 artışla 2.6 milyar dolar gelir elde etti. Faaliyet geliri %10 artışla 517 milyon dolara yükseldi. Marsh, 2019 yılı ikinci çeyrek gelirini 2,2 milyar dolar olarak kaydetti; bu, temelde yüzde 4’lük bir büyüme demek olup, değişmeyen EMEA bölgesi hariç, tüm bölgelerde iyi bir büyümeyi yansıtıyor.

Firmanın reasürans kolu olan ve şimdi JLT Re’yi de içeren Guy Carpenter, 392 milyon dolar gelir elde etti, bu da% 3’lük bir düşüşe neden oldu. MMC, yılın ilk altı ayında Guy Carpenter’ın temel gelirinin %2 oranında arttığını söyledi. JLT Re’nin dahil edilmesi, reasürans biriminin performansını açıkça etkilemiştir, ancak bu, iki reasürans işletmesini birleştirmenin karmaşıklığı hesaba katıldığında beklenebilecek bir durumdur.

Şirketin danışmanlık segmenti de bu çeyrek dönemde iyi bir performans sergiledi ve danışmanlık gelirleri %9 artarak 1,8 milyar dolara ulaşırken esas gelir %5 arttı.

Mercer’in geliri, temel bazda % 2 artarak 1,3 milyar dolara yükselirken, MMC’nin Oliver Wyman bölümü, temelde %13’lük bir artışla 540 milyon dolar gelir elde etti.