Hollandalı iki sigorta devinde CEO değişimi

Hollandalı iki sigorta devinde CEO değişimi yaşandı. Ülkenin en büyük sigorta şirketi olan NN Group CEO’su Lard Friese,  Aegon’a CEO olarak geçti. Friese’den boşalan göreve ise NN Hollanda CEO’su David Knibbe atandı. Knibbe görevine 1 Ekim 2019 tarihi itibariyle, Aegon’un CEO’su olan Friese ise 1 Mart 2020’de başlayacak.

David Knibbe, 1997 yılında ING Grubunun varlık yönetimi işine katıldı ve daha sonra ING Uluslararası Sigorta işlerinden sorumlu oldu. 2014 yılında NN Grubu Yönetim Kurulu Üyesi ve NN Hollanda CEO’su olarak atandı. David, son yıllarda Delta Lloyd’un devralınmasında ve VIVAT Non-Life’ın satın alınmasında önemli görevler üstlendi.

Öte yandan Aegon’un 2007’den beri CEO’su olan ve bu yılın başlarında dört yıllığına yeniden atanan Wynaedndts’e elveda diyecek. Hareket, Aegon’un hisselerinin, artan düzenleme maliyetleri ve düşük faiz oranları nedeniyle değerlerinin yaklaşık% 40’ını kaybettiğini görmesiyle ortaya çıkıyor. Buna karşılık, NN, 2014 yılında Amsterdam’da halka arz edildiğinden bu yana hisseleri % 50’den fazla değerlendi.