Munich Re, New York’ta 39 katlı gökdelen satın aldı

Reasürans devi Alman Munich Re, New York’taki 39 katlı 330 Madison Avenue isimli yüksek katlı binanın satın alındığını duyurdu.  Daha önce Alman reasürans devinin Manhattan’daki binayı Abu Dabi egemen servet fonundan 850 milyon ila 900 milyon dolara satın almak için görüşmelerde bulunduğunu bildirilmişti.

Munich Re, ABD emlak piyasasındaki en büyük yatırımının alım fiyatı net olarak açıklanmadı. Munich Reinsurance America Inc’in CEO’su Tony Kuczinski, “330 Madison Avenue’yu gayrimenkul portföyümüze olağanüstü bir özellik ekledi. Bina, New York City’deki ticari faaliyetlerimiz için mükemmel bir seçim. Bu nedenle satın alma yalnızca iş anlamında değil, aynı zamanda bizim için de stratejik olarak önemlidir.” dedi.

330 Madison Avenue binası, Manhattan şehir merkezinin kalbindeki New York Halk Kütüphanesi ve Bryant Park yakınındaki Grand Central İstasyonu’na bitişik bir konumda. Guggenheim Partners, JLL ve HSBC’nin kiracıları arasında bulunan binanın % 95 kiralanabilir durumda 852.000 m2 A Sınıfı alana sahip.

İşlem Munich Re ve ERGO varlıklarını yöneten MEAG tarafından yapıldı. MEAG, Avrupa, Asya ve Kuzey Amerika’da etkin ve 278 milyar euro değerinde genel bir yatırım portföyünü yönetiyor.