Suudi Arabistan’da kombine sigorta faaliyetleri yasaklandı

Suudi Arabistan aynı şirkette sigorta ve reasürans aracılık faaliyetlerini birleştirme yasağı çıkardı. Reuters’de yer alan habere göre,  The Saudi Arabian Monetary Agency (SAMA) Perşembe günü yaptığı açıklamada, kombine işlemlerin yasaklandığını duyurdu.

Şu anda hem sigorta hem de reasürans faaliyetlerini birleşik şirketlerin yasağa uyum sağlamaları için bir yıl süre verildi. Söz konusu şirketler üç ay içinde SAMA’ya değişiklikleri nasıl uygulayacaklarını belirten planlar sunmaları istenecek. Ajans, kararın Suudi Arabistan’daki re / sigorta sektörünün istikrarını artıracak, aynı zamanda ulusal ekonomik büyümeye katkısını artıracak ve sektördeki “yanlış uygulamaları” azaltacağını iddia ediyor.

Geçen yıl SAMA, ülkedeki sigorta ve reasürans şirketlerinin yabancı şubelerinin lisanslanması ve denetimi için yeni bir dizi kural yayınladı. Bu kurallar benzer şekilde Suudi Arabistan’daki sigorta endüstrisinin gelişimini desteklemek ve aynı zamanda finansal sistemlerinin istikrarını ve dayanıklılığını sağlamak için tasarlandı.