Avustralya’daki orman yangınlarında kayıplar hızla artıyor

Avustralya Sigorta Konseyi’ne (ICA) göre, Yeni Güney Galler (NSW), Queensland, Güney Avustralya ve Victoria’da yanan orman yangınları 5 Eylül 2019’dan bu yana 6.000’den fazla sigortalı tazminat talebinde bulundu.

Avustralya’nın bazı kesimlerinde yanan orman yangınlarından kaynaklanan sigorta ve reasürans talepleri artmaya devam ederken, ICA sigorta kayıplarının 431 milyon AUD (300 milyon USD) olduğu tahmininde bulundu. Geçtiğimiz hafta, sigorta ve reasürans brokeri Aon’daki analistler, bu sezonun orman yangınlarından gelen sigorta taleplerinin 207 milyon ABD dolarına ulaştığını ve yerel haberlerin bunun 600 milyon AUD (419 milyon USD) kadar yükselebileceğini bildirdi.

ICA İcra Kurulu Başkanı (CEO) Rob Whelan: “ICA, sigorta şirketleri bu yılki yıkıcı orman yangınlarından etkilenen müşterilere yardımcı olmaya odaklanmaya devam edecek. Sektör, toplum, hükümetler ve düzenleyiciler, inşaat ve inşaat sektörü ve tedarikçiler ile ortaklık ve işbirliği içinde onarım ve yeniden inşa çalışmaları yürütmek için iyi kaynaklara sahiptir. Sigortacılar, değerlendirmelerden ve mülk temizliğinden yeniden inşasına kadar iyileşmenin tüm yönlerini tartışacaklar. Ayrıca, hükümetin her seviyesine ulusal bir yanıt geliştirmede yardımcı olma konusunda uzmanlıklarını sunacaklar” dedi.

Farklı noktalarda devam eden ve 5 milyon hektar civarında alanı yok eden yangınlara müdahalenin artan hava sıcaklığı ve şiddetli rüzgarın etkisiyle güçleştiği belirtiliyor.