Generali, Portekiz’deki satın alımlarını tamamladı

İtalyan sigorta devi Generali, Portekiz’deki sigorta şirketi Seguradoras Unidas ve sağlık hizmetleri şirketi AdvanceCare’in satın alımını Apollo Global Management Inc.’den 600 milyon € (670.1 milyon $) karşılığında tamamladığını duyurdu.

Generali, Seguradoras Unidas için 510 milyon € (570 milyon $) ve AdvanceCare için 90 milyon € (100.5 milyon $) ödedi. Generali, ilk olarak Temmuz 2019’da açıklanan işlem için tüm düzenleyici kurumlardan ve rekabet otoritelerinden gerekli onayları aldığını açıkladı. Generali, 1942’den beri Portekiz’de bulunuyor ve iki şirket aracılığıyla faaliyet gösteriyor. Bu şirketler, yaşam segmentinde Generali Vida Companhia de Seguros ve hayat dışı segmentinde Generali Companhia de Seguros. Generali, ülkedeki Europ Assistance Portekiz aracılığıyla asistance sektöründe de faaliyet gösteriyor.

OECD’den alıntı yapan Generali, Portekiz’deki ekonomik koşulların son yıllarda önemli ölçüde iyileştiğini belirtti. Şirket, “Portekiz’de GSYİH kriz öncesi seviyelere döndü ve 2013 yılından bu yana işsizlik oranı 10 puan azalarak % 7’nin altına düştü. Bu ilerlemeye paralel olarak, 2019 ve 2020’de GSYİH’nın yılda yaklaşık % 2 artması bekleniyor.” ifadelerine yer verdi.