Büyük bir bankaya siber saldırı finansal sistemi yıkabilir

New York Federal Rezerv Bankası tarafından yapılan araştırmalar, büyük bir ABD bankasına yapılan bir siber saldırının diğer borç verenler üzerinde kapsayıcı etkilere sahip olabileceğini ve hatta finansal sistemi bozabileceği sonucunu ortaya çıkardı. insurancebusinessmag’da yer alan habere göre, federal banka tarafından hazırlanan raporda, tek bir büyük banka, bir grup daha küçük banka veya ortak bir hizmet sağlayıcı üzerindeki siber saldırının toptan ödeme ağı üzerinden nasıl etki yaratabileceği modellendi.

Raporun yazarları, “En aktif ABD bankalarından herhangi birinde, bu bankaların ödeme gönderme yeteneğini etkileyen bir siber saldırı, muhtemelen sistemdeki diğer birçok bankanın likiditesini etkileyecek şekilde ilerleyecektir” ifadelerine yer verdi.

Federal Banka araştırmacıları ayrıca, bankaların proaktif olarak ödemeleri önleyerek ve likiditeyi isteyerek “stratejik olarak” yanıt vermesi durumunda ise siber saldırı etkisinin daha da büyük olabileceği sonucuna vardı. Araştırmacılar, “Alacaklıların ve müşterilerin, likit varlıkların satışı yoluyla ek likidite gerçekleştirme kabiliyeti olmadan çalışmalarına izin vermek, sonuçlarımızı kesinlikle daha da artıracaktır” şeklinde konuştular.