Generali, BM net sıfır emisyon paketine imza attı

İtalyan sigorta devi Generali, portföylerini 2050 yılına kadar net sıfır emisyonu taahhüt eden uluslararası bir kurumsal yatırımcı grubu olan Net-Zero Asset Owner Alliance’a katıldı.

Birleşmiş Milletler (BM) tarafından bir araya getirilen ittifak, 1.5 ° C Paris hedefinin üzerinde küresel bir sıcaklık artışını önlemeye yardımcı olmayı amaçlıyor. Bu hedefe ulaşmak için ittifak, iş modellerini değiştirmek ve daha iklim dostu uygulamalar benimsemek için portföy şirketleri ile yakın çalışacak.

Toplamda, 4.3 trilyon doları aşan varlık, emeklilik fonları ve sigorta şirketleri dahil 18 ittifak üyesi tarafından yönetilmekte.

Generali’deki Grup Yatırım Müdürü ve Varlık Yönetimi CEO’su Tim Ryan, “Net-Zero Asset Owner Alliance’ın bir parçası olmaktan gurur duyuyoruz. Bir finansal hizmetler operatörü olarak, 2050 yılına kadar karbon nötrlüğüne ulaşmaya katkıda bulunmanın sorumluluğunu yaşıyoruz.” dedi.

İttifakın bu yılki odak alanları arasında ölçüm ve kamu raporlarının geliştirilmesi, portföy şirketleriyle net sıfır hedefine katılım ve politika yapıcıları net sıfır ekonomi hedeflerini destekleyen politikalara yöneltme yer alacak.