Brexit, Londra’yı tahtından etti

Küresel danışmanlık firması Duff & Phelps tarafından yayınlanan 2020 tarihli ankete katılanların % 56’sının ABD’nin New York kentini dünyanın en önemli finans merkezi olarak gördüğünü gösteriyor. Londra katılımcıların sadece %33 tarafından lider olarak adlandırıldı. Duff & Phelps, söz konusu değişimde Brexit’in payının önemli olduğunu açıkladı.

İki yıl önce, rakamlar Londra için % 53 ve New York için% 42 idi. Duff & Phelps’teki uyumluluk ve düzenleyici danışmanlık genel müdürü ve küresel lideri Monique Melis, “Brexit oylaması Londra’nın düşüşüne katkıda bulundu. Londra 2018’de hala önde gelen finans merkezi olarak görülse de, devam eden AB (Avrupa Birliği) müzakerelerinin şok dalgaları gösterilmeye başlamış olabilir. Sonuçta, finansal hizmetler sektörü İngiltere ekonomisinin üretiminin yaklaşık% 7’sine ve 29 milyar £ vergi gelirine katkıda bulunuyor, bu nedenle İngiltere hükümeti Londra’yı Brexit sonrası iş yapmak için daha cazip bir yer haline getirmek için güçlü bir teşvike sahip.” dedi.

Duff & Phelps, Aralık 2019’dan Ocak 2020’ye kadar İngiltere, ABD, Asya ve diğer bazı yargı bölgelerinde finansal hizmetlerde çalışan 240 üst düzey yöneticiyi araştırdı.