Allianz CEO’su Bäte’den Avrupa’ya çağrı

Avrupa’nın en büyük sigorta şirketinin CEO’su, ABD ve Çin’in tüm dikkatleri üzerine çektiği bir zamanda Avrupalı şirketleri küresel olarak rekabetçi hale getirmekten gerektiği uyarısında bulundu. Oliver Bäte Handelsblatt’a verdiği röportajda, “Yurtdışındaki her büyük ülke kendine soru soruyor, ekonomi 20 yılda nereye gidiyor? Beş veya altı kilit endüstri nedir ve bu oyunda olduğumuzdan nasıl emin olabiliriz?” dedi.

Bäte, ulusal Avrupalı ​​liderlerin enerjilerini somut bir endüstriyel stratejiye konsantre etmelerini, küçük düşüncelerin ötesine geçmelerini ve özellikle Çin ve ABD gibi rakiplerle rekabet etmek için güçlerini birleştirmelerini isteyen artan sayıda yönetici arasında yer alıyor.

Ancak Bäte ve Deutsche Bank’ta Christian Sewing, Deutsche Telekom’da Timotheus Höttges ve Siemens’te Joe Kaeser de dahil olmak üzere yöneticiler AB liderlerinin konuşmanın ötesine geçmesini ve aslında politikalar yapmasını istiyor.

Fransa ve Almanya, AB ulusal liderler konseyinin Avrupa Komisyonu kararlarını devredebilmesi için antitröst politikasını değiştirmek için birlikte çalıştı. Komisyonun, Alstom’un Siemens’in Çin ulusal demiryolu şirketi ile daha iyi rekabet edebilecek demiryolu operasyonları ile birleşmesini engelleme kararı, kararın Avrupa rekabetine çok dar odaklandığını düşünen liderleri sıralıyor.

“Avrupa bu noktada biraz naif” diyen Allianz CEO’su Bäte, Almanya Ekonomi Bakanı Peter Altmaier’in hem ulusal hem de Avrupa lideri oluşturma çağrısını desteklediğini söyledi. Bu bağlamda Bäte, Deutsche Bank’ı Alman ekonomisinin amiral gemisi rolü haline getirmenin yollarını aramanın mantıklı olduğunu söyledi.

Bäte, “Ancak Almanya’nın ekonomi olarak büyük, uluslararası alanda aktif bir banka olmadan başarılı olabileceğini düşünmek naif olurdu. Elbette Almanya’da büyük, güçlü bir özel bankaya ihtiyacımız var ve tıpkı bu ülkede büyük ve güçlü bir sigorta şirketine ihtiyacımız olduğu gibi.” diye konuştu.