Marsh’tan çok uluslu şirketlere koranavirüs uyarısı

Çin’den yayılan salgın nedeniyle üretim ve hizmetlerini durduran şirketlerin sayısı her geçen gün artıyor. Fatura, şimdiden SARS’ın maliyetini aştı.

Virüs salgını nedeniyle otomotiv, bilgi teknolojileri, turizm, perakende ve ulaştırma başta olmak üzere birçok sektörde üretim kayıpları yaşanıyor. Çin hükümeti virüsün etkili olduğu sanayi bölgelerinde üretimi yasakladı. Çin’deki faaliyetlerini geçici süreyle durduran uluslararası şirketlere her gün yenileri eklenirken, uzmanlar, yeni koronavirüsün yarattığı tehdidin, 2003 yılında yine bu ülkede yaşanan SARS salgınından çok daha ciddi olduğu uyarısında bulunuyor. Önde gelen yatırım kuruluşlarına göre ise, yaşanan olumsuz tablonun Çin ile birlikte küresel ekonomiye etkilerinin beklenenden ağır olabileceğine dikkat çekiyor.

Küresel sigorta ve reasürans brokeri devi  Marsh ise Dünya Sağlık Örgütü Wuhan’dan yayılan koranavirüs salgınını takip etmeye devam ederken, çok uluslu kuruluşların da acil olarak iş sürekliliği ve kriz yönetimi planlarını gözden geçirmesi gerektiği yönünde uyarıda bulundu. Daha fazla bilgi almak için:  http://bit.ly/2RkhB7O

Kaynak: servetgurkan.com