Allianz: Coronavirüs ilk çeyrekte 320 milyar $ ticaret zararı verecek

Küresel ticaret bir darbe daha aldı. ABD-Çin ticaret çatışması, küresel ticaret büyümesini 2009’dan bu yana en düşük oranına indirdikten sonra, sigorta devi Allianz, COVID-19 salgınının bu yıl ticaret için önemli bir engel olmasını bekliyor.

Allianz tarafından yayınlanan ‘Karantinaya Alınmış Ticaret’ başlıklı bir rapora göre, salgının kontrol altına alınmasına yönelik devam ederken, ilk çeyrekte küresel ticaret zararının, ticaret savaşının tüm yılına denk düştüğü belirtildi.

Allianz, mal ve hizmet ticaretindeki kayıpların iş kesintilerinin her çeyrek için 320 milyar ABD Doları olabileceğini tahmin ederken, bu ticaret şokunun 2020 yılının ilk çeyreğinde (yıllık% -2.5 ) ve ikinci çeyrekte (% -1) işlem hacmi durgunluğuna neden olması bekleniyor.

Öte yandan Uluslararası Deniz Ticaret Odası’ndan elde edilen verilere göre ise, salgının küresel ticaretten 350.000’den fazla konteyneri çıkardığını gösterdi. Avrupa Komisyonu’na göre, son dört hafta içinde Çin’den gelen konteyner gemisi sayısı neredeyse yarıya (% 49) düştü.