Covéa, PartnerRe’yi satın almaktan vazgeçti

PartnerRe,  Fransız sigorta grubu Covéa tarafından satın alınmayacak. Covéa, İtalya’nın Agnelli ailesinin holding şirketi Exor’a ait Bermuda merkezli reasürör olan PartnerRe’yi 9 milyar dolara satın almayı planlıyordu.

Fransız sigorta grubu Covéa’dan konuya ilişkin yapılan açıklamada,“Şimdiye kadar görülmemiş koşullar ve küresel ekonomik görünümü tehdit eden önemli belirsizlikler ışığında PartnerRe satın alımının yapılmasına izin vermiyor” denildi.

Ferrari ve Fiat Chrysler Automobiles’a da sahip olan Exor’un Bermuda merkezli reasürörün sahipliğini koruyacağı anlamına geliyor. Exor yönetim kurulu, Covéa’nın anlaşmayı bitirme kararını kabul etti.

İlk çeyrek sonunda ilk çeyrek sonunda güçlü bir ödeme gücü ve likiditeye sahip olan PartnerRe, % 250’yi aşan ödeme gücü oranının yanı sıra 1,9 milyar ABD doları tutarındaki nakit ve nakit benzeri değere sahip durumda.

Gerçekleşmeyen anlaşmaya ilişkin yorum yapan Exor, “Yönetim Kurulumuz, küresel reasürans endüstrisindeki en yüksek sermaye ve likidite oranlarından birine sahip olan ve COVID-19 salgından önemli ölçüde etkilenmesi beklenmeyen PartnerRe için olumlu görünümü kaydetti. Bu nedenle yönetim kurulu, Mutabakat Zaptı’nda (Anlaşma Mutabakatı Muhtırası) kurulanlara göre daha düşük bir PartnerRe satışının şirketin değerini yansıtmayacağına olan inancını yineledi.” ifadelerine yer verdi.