Covid-19’un sigortalı hasar tahminleri düşüyor

Yatırım bankası Berenberg’deki analistler, COVID-19 salgınıyla ilgili küresel sigorta taleplerinin 50 milyar ila 70 milyar dolar arasında olacağını tahmin ediyorlar. Bu aralık, Lloyd’s’un Mayıs ayında ortaya koyduğu 107 milyar dolarlık tahminin oldukça altında.

Raporda Berenberg, “Temel olarak sigortacılar iyi gidiyo. Bunun nedeni, kazanç elde eden ve günden güne nakit akışı sağlayan muazzam defterleri olması. COVID-19 hasar talepleri büyük olsa da, yönetilebilir olduklarına inanıyoruz ve katantina döneminde daha düşük motor branşı talepleri, reasürans ve ticari hatlarda artış ve dijital start-up’lardan gelen rekabetin azalması gibi bazı ofsetler var.” ifadelerine yer verdi.

COVID-19 pandemisi ayrıca reasürans fiyatlamasında bir artışa ve ayrıca bazı birincil hatlar için, özellikle ticari riskler için geliştirilmiş oranlara yol açtı.

Örneğin, Haziran ayında, Florida kasırga reasüransındaki oran% 20-30’a ulaştı ve 2020’nin ilk çeyreğinde ABD ticari hatlarındaki oran% 12 (Zürih) ile% 16 (Allianz) arasındaydı.

Ekonomik kayıplar açısından Berenberg, COVID-19’un 4,5 trilyon dolar veya küresel reel GSYİH’nın% 6,3’üne etki edebileceğini ileri sürdü.

Sigorta şirketleri için pandemi muhtemelen son on yılın en büyük doğal felaketini oluşturacak, ancak analistler endüstrinin daha önce deneyimlediği benzer orta-büyük olaylarla karşılaştırılabilir olduğunun da altını çizildi.

Berenberg analistleri daha büyük endişenin ise daha düşük faiz oranları ve 2020 yılının ilk çeyreğinde ödeme gücü oranlarındaki düşüşe yansıyan şirket tahvili marjlarına maruziyet olacağına dikkat çekiyorlar.