AXA 4. İklim Raporunu yayınladı

AXA, 4. İklim Raporu’nun yayınlandığını duyurdu. Raporda, AXA’nın iklim değişikliğiyle mücadeledeki sorumlu yatırım ve sigorta girişimleri açıklanıyor ve Grubun 2050’ye kadar Paris Anlaşması’nın hedeflerini uygulamadaki ilerlemesi ölçülüyor.

Raporun ana göstergesi olan “ısınma potansiyeli”, grubun yatırımlarının küresel ısınma üzerindeki etkisini ve iklim değişikliğiyle mücadeleye katkısını ölçüyor. 2019’un sonunda, AXA’nın “ısınma potansiyeli” 2018’e (3 santigrat derece) kıyasla ve pazar ortalamasının (3,6 santigrat derece) altında 2.8 santigrat derece oldu. Bu gelişme, AXA tarafından yatırımlarını 2050’ye kadar Paris Anlaşması’nın hedefleriyle uyumlu hale getirmek için uygulanan iddialı politikayı yansıtıyor.

AXA İcra Kurulu Başkanı Thomas Buberl konuya ilişkin yaptığı açıklamada, “AXA, iklim değişikliği ile mücadelede iddialı tedbirler almada öncü olmuştur. İklim Raporumuz, uyguladığımız stratejinin etkinliğini ölçmek için önemli bir araçtır. Aynı zamanda Paris Anlaşması hedeflerine ulaşmak için çabalarımızı birlikte takip etmeliyiz. Özellikle de Covid 19 sonrası ekonomik toparlanma bağlamında” dedi.

BM İklim Değişikliği Konvansiyonu (UNFCCC) Küresel İyimserlik ve Eski Genel Sekreter Kurucu Ortağı Christiana Figueres ise, “AXA’nın, küresel iklim değişikliğinin risklerini ele almada çığır açan bir şahitliğine tanık oluyoruz. AXA, yıllardır küresel eylemlerin önünde, düşünce liderliğinin kurumsal eylem liderliğine dönüşüyor.” şeklinde konuştu.

AXA 2020 İklim Raporu’nun tamamına ulaşmak için:

axa.com/en/press/publications/2020-climate-report