Çinli insurtech Waterdrop’a 230 milyon dolar finansman

Çin merkezli sigorta teknolojisi şirketi olan Waterdrop Inc., Swiss Re ve Tencent Holdings liderliğindeki son finansman turunda 230 milyon ABD doları topladı.

Waterdrop’un mevcut yatırımcıları arasında yer alan IDG Capital and Wisdom Choice Global Fund da finansman turuna katıldı. Çin basınında çıkan haberlerde Waterdrop’un yaklaşık 2 milyar ABD doları değerinde olduğu ve Swiss Re’nin firmaya 100 milyon ABD doları yatırım yaptığı belirtildi.

Reasürans devi, yatırımın Çin pazarına olan uzun vadeli taahhüdünün bir parçası olduğunu açıklarken, yatırım yaptığı miktarını ise belirtmedi. Öte yandan Waterdrop, yıl bitmeden ABD’de gerçekleşebilecek halka arz konusunda ise Bank of America ve Goldman Sachs’ı danışman olarak seçti. Waterdrop, 2016 yılında kuruldu ve Waterdrop Insurance Mall platformu aracılığıyla sigorta dağıtımı yapıyor. Aynı zamanda kitle fonlaması ve yatırım fonları yatırım platformlarını da işletiyor. 120 milyon müşterisi bulunan şirket 2020’nin ilk yarısında 865 milyon ABD Doları tutarında prim üretti.