EIOPA İcra Direktörü Fausto Parente’nin görev süresi 5 yıl uzatıldı

Avrupa Sigorta ve Mesleki Emeklilik Kurumu (EIOPA) Denetim Kurulu, EIOPA’nın şu anki İcra Direktörü olan Fausto Parente’nin görev süresini beş yıl daha uzatmaya karar verdi.

EIOPA’nın İcra Direktörü Fausto Parente görev süresinin uzatılmasına yönelik yaptığı açıklamada, “Önümüzdeki beş yıl boyunca AB vatandaşlarına EIOPA İcra Direktörü olarak hizmet etmeye devam etmekten gurur duyuyorum. Bu zorlu zamanlarda, organizasyona verimli ve etkili bir şekilde liderlik etmeye kararlıyım. Kendini adamış kadromuz, ulusal makamlarımız ve paydaşlarımızla birlikte, sigorta ve emeklilik piyasası, denetim topluluğu ve en önemlisi Avrupa vatandaşları için bir fark yaratmaya devam edeceğimize eminim.” dedi.

Fausto Parente, 2016 yılından beri EIOPA’nın İcra Direktörü. EIOPA Denetim Kurulu tarafından ilk kez 28 Ocak 2016’da seçildi ve 9 Mart 2016’da Avrupa Parlamentosu tarafından onaylandı.

İlk döneminde Parente, iç organizasyonun iyileştirilmesine, başarılı bütçe uygulamasına ve Yıllık Çalışma Programlarının verimli bir şekilde sunulmasına odaklandı. Buna ek olarak, hem sigorta hem de emeklilik tarafında, stres testlerinde ve istikrar analizinde denetimsel yakınsama, ihtiyatlılık ve yürütme gözetimi ile bağlantılı önemli başarılar elde edildi.