Lloyd’s CEO’su Neal: Sektörde temellere dönme zamanı

Lloyd’s of London CEO’su John Neal’a göre, çağın yeni riskleri düşünüldüğünde, re / sigorta endüstrisinin temellere dönmesi ve insanları sigortanın faydaları konusunda eğitmeye öncelik vermesi gerekiyor.

Lloyd’s CEO’su Neal, Aon’un Reasürans Çözümleri Küresel Başkanı Dominic Christian ile yakın zamanda yaptığı bir röportajda, “Eğitici olduğumuzu düşünmüyorum. Gerçekten temellere geri dönmemiz gerekiyor. Ve şimdi, işletmelerin kendilerini stres altında hissettiği ve somut olmayan bilançoya karşı somut bilançoyu ve sigorta ile ilgili değer önerisinin ne olduğunu ve bu riski bir sigortaya devretme konusunda gerçekten çok çalıştığı zaman olmalı” dedi.

Kuşkusuz sigortayı zorunlu kılmak, penetrasyon düzeylerini artırmanın bir yoludur, ancak Neal’a göre bu ne cevap ne de yapıcı bir durum. Neal, “İnsanları sigortanın onlar için neler yapabileceği konusunda gerçekten eğitmenin temellerine geri dönmemiz gerektiğini düşünüyorum. Ve tabii ki satılan ürün sayısı ne kadar fazlaysa ürünün fiyatı da o kadar ucuz olacaktır. Bu yüzden, bence buradaki kapsayıcı değer önerisi etrafında yapılacak oldukça büyük bir eğitim parçası var ” şeklinde konuştu.