Zurich, HealthLogix & HealthInsite’ı satın alıyor

İsviçreli sigorta devi Zurich Insurance Group, Zurich LiveWell sağlık ve esenlik operasyonunu daha da büyütmek için dijital sağlık ve refah hizmeti sağlayıcıları, Avustralya’da HealthLogix ve Güney Afrika’da HealthInsite satın almaya hazır olduğunu duyurdu.

Ortak adı HLX olan şirketler kuruculardan satın alınacak. Müşterilere kurumsal çalışanlar ve perakende müşteriler için çeşitli mobil uygulamalar ve web tabanlı sağlık ve esenlik çözümleri sunuyor.

Bu çözümler, sağlık riski değerlendirmelerinin, fiziksel aktivitenin ve biyometrik izlemenin bir araya getirilmesi yoluyla daha iyi etkileşim ve üretkenliği destekliyor.

Çözümler yaşam tarzı riskini azaltan davranış değişikliği zorluklarının izlenmesine yardımcı olurken, ayrıca karmaşık ödül sistemi ve fiziksel, zihinsel, finansal ve sosyal sağlıkla ilgili kişiselleştirilmiş içeriklerde sunuyor.

Zurich ve HLX, 2018’den beri birlikte çalışarak Zurich’in kurumsal ve perakende müşterilerine Avustralya, Brezilya ve son olarak İspanya’da çözümler sunuyor. Yapılan açıklamada Avustralya’da yabancı yatırım onayına tabi olan işlemin Zurich LiveWell’in teknolojisini, veri analitiğini ve multimedya içerik sağlama yeteneklerini güçlendireceği ve şirketlerin, dünyanın çeşitli ülkelerindeki mevcut müşterilerine hizmet vermeye devam edeceği ifade edildi.

Öte yandan Zurich, Zurich LiveWell’de üst düzey yönetim atamalarını da açıkladı.

HLX’in Kurucu Ortağı ve mevcut İcra Kurulu Başkanı (CEO) Dr. Denis Cronson, Zurich LiveWell’in Satış ve Dağıtım Direktörü olarak görev yapacak. Cronson, pazara girme stratejisinin oluşturulması ve sunulmasının yanı sıra kurumsal ve perakende işinde küresel LiveWell satış ve dağıtım modellerinin geliştirilmesi ve yönetilmesinden sorumlu olacak. Sally Phillips ise Baş Ürün ve Teklif Sorumlusu olarak atanırken, Avustralyalı hayat sigortası şirketi TAL’den Kasım ayında Zurich’e katılacak. Michael Bischofas da Operasyon Direktörü (COO) olurken, Bischof, Aralık 2020’de şirkete katılacak ve merkezi Zürih’te olacak.