Japon Mitsui & Co., Berkshire ile işbirliğini büyütmek istiyor

Japon şirketler grubunun CEO’suna göre Mitsui & Co., yeni hissedar Berkshire Hathaway ile sigorta ve sağlık hizmetleri de dahil olmak üzere çeşitli girişimlerde çalışmaya hevesli.

Ağustos ayında, Warren Buffett sahibi olduğu Berkshire, Mitsui’nin % 5’inden fazlasını ve diğer dört Japon ticaret şirketini (Itochu, Mitsubishi, Marubeni ve Sumitomo) 12 aylık bir süre içinde satın aldığını ve ayrıca her şirketteki hisselerini % 9,9’a kadar artırma planını duyurdu.

Mitsui & Co. CEO’su Tatsuo Yasunaga, Nikkei Asia ile yaptığı röportajda, “Yatırımlarından sadece memnun olmamalıyız. Finansal performansımız bekledikleri noktaya ulaşmasaydı Berkshire hisselerimizi satardı.” dedi. Yasunaga’ya göre Mitsui, sağlık ve sigorta da dahil olmak üzere pek çok olası işletme hakkındaki duyurunun hemen ardından Berkshire ile görüşmelere başladı. Yasunaga, “Yeni işlerde nerede işbirliği yapabileceğimizi ve küresel ağımızı kullanmanın karşılıklı yararlarının nerede olduğunu belirlemek için görüşmeler yaptık” şeklinde konuştu.

Mitsui’nin, Çin, Malezya ve Singapur’da faaliyet gösteren ABD merkezli Davita ile diyaliz ortak girişimi gibi büyük sağlık hizmetleri işletmelerinde yatırımları bulunmakta. Davita’nın en büyük hissedarı ise Berkshire. Mitsui ayrıca Malezyalı hastane operatörü IHH Healthcare’in% 32,9’una sahip. İHH’nin Çin, Hindistan, Malezya ve Singapur dahil 10 ülkede 77 hastanesi bulunuyor.