Japonya Olimpiyat Oyunları için siber güvenliği artırıyor

Japonya, İngiltere ve ABD’nin Rusya’yı oyunları kesintiye uğratma çabalarını düzenlemekle suçlamasının ardından gelecek yılki Tokyo Olimpiyatlarının siber saldırılarla raydan çıkmamasını sağlamak için önlemler alacağını duyurdu.

Olimpiyat organizatörleri, COVID-19 salgını nedeniyle gelecek yıla ertelenen 2020 Oyunları için faaliyetlerinde önemli bir etki olmadığını bildirdi.

İngiltere ve Amerika Birleşik Devletleri Pazartesi günü, Tokyo Olimpiyatları ve Paralimpik Oyunları’nı bozma girişimleri de dahil olmak üzere Rus askeri istihbaratı tarafından düzenlenen bir dizi kötü niyetli siber saldırı olduğunu açıkladılar.

Reuters’de yer alan habere göre, Japon kabine başkanı Katsunobu Kato ayrıntı vermeyi reddederken, ancak Japonya’nın Oyunları olası bilgisayar korsanlığı girişimlerinden korumak için her türlü çabayı göstereceğini söyledi.

Kato basın toplantısında yaptığı açıklamada, “Demokrasiyi tehdit eden kötü niyetli siber saldırılara göz yumamayız,” diyerek Japonya’nın bilgi topladığını ve analiz ettiğini ve İngiltere ve ABD ile yakın temas halinde olduğunu belirtti. Kato, “Olimpiyatlar dikkat çeken önemli bir uluslararası etkinlik ve siber güvenlik önlemleri son derece önemli.” dedi.

İngiliz yetkililer Pazartesi günü Rusya’nın GRU askeri istihbarat teşkilatından bilgisayar korsanlarının Tokyo Oyunları organizatörlerine karşı “siber keşif” operasyonları gerçekleştirdiğini iddia ettiler.