Efma yeni başkanını duyurdu

Bankacılık ve sigorta endüstrilerindeki üst düzey karar vericiler için önde gelen kar amacı gütmeyen küresel dernek olan Efma, sigorta endüstrisinde tanınmış bir isim olan Jean-Marc Pailhol’un başkan olarak atandığını duyurdu. Pailhol, halen Allianz Partners’ın Küresel Stratejik Ortaklıklar Başkanı ve Yönetim Kurulu üyesi. Jean-Marc Pailhol, kariyerine 15 yıl kaldığı Banque Populaire’de başladı ve Bireysel Bankacılık Grup Direktörü oldu. Daha sonra La Banque Postale’yi oluşturmak için Group La Poste’ye geçti ve Bankacılık Faaliyetleri Direktörü oldu. Geçtiğimiz on yıldır Allianz Group’ta bir dizi yönetici rolleri üstlendi.

Efma’dan yapılan açıklamada, Jean-Marc’ın önümüzdeki on yılda sektörün nereye gittiğini görebilen ve Efma’nın üyeleri için önemli bir rehber olarak hizmet etmesini sağlayacak vizyon sahibi bir lider olduğuna dikkat çekildi.

Jean-Marc, son 3 yıldaki aktif katkıları ve liderliği paha biçilmez olan Yolande Piazza’nın (eski Citi Fintech’in ve şimdi VP Financial Services, Google Cloud, Yönetim Kurulu H&R Block) yerine geçti.

Jean-Marc Pailhol atamasıyla ilgili olarak şunları söyledi: “Efma’da başkan olarak görevime başlamayı sabırsızlıkla bekliyorum. 133 ülkede 120 finans grubu üyesiyle, kuruluş ideal olarak inovasyonun, müşterilerin ve finansal hizmetlerin merkezine yerleştirilmiştir. Efma, finans sektörünün yakın gelecekte karşı karşıya kalacağı muazzam zorlukları anlamada ve bu büyük dönüşümü destekleyip kolaylaştırmada önemli bir rol oynayabilir ve oynamalıdır.”dedi.

Efma CEO’su John Berry de atamaya yönelik: “2020 herkes için çok yıkıcı bir yıl oldu. Efma’nın rolü, kapsamlı içgörülerimiz, bilgi paylaşımımız ve dünya çapında benzer zorluklarla karşı karşıya olan diğer benzer düşünen finansal oyuncuların en iyi uygulamaları sayesinde üyelerimize yardımcı olmaya devam edecek. Jean-Marc’ın atanması bu hedeflerle mükemmel bir şekilde örtüşüyor. Tecrübesi ve vizyonu, Efma’nın gelişmesine ve sektördeki tüm oyuncular için değerli bir kaynak olarak kalmasına yardımcı olacak.” şeklinde konuştu.