Japon sigortacılar çevre yatırımlarını artıracak

Japonya’daki dört büyük sigorta şirketi, sürdürülebilir yatırım uygulamaları uygulamaları için kamuoyu baskısının arttığı bir ortamda 2020 mali yılının ikinci yarısında çevresel, sosyal ve yönetişim (ESG) yatırımlarını güçlendirmeye yönelik planlarını açıkladı.

The Yomiuri Shimbun’de yer alan habere göre, Nippon Life Insurance, 2021’den itibaren yaklaşık 70 trilyon Yen (672 milyar ABD Doları) olan toplam varlıklarını yönettiği için bir ESG çerçevesi içerecek.

Haberde Dai-ichi Life Insurance’ın da 2023 mali yılında 36 trilyon Yen (576 milyar ABD Doları) toplam varlıkları için ESG yatırımını benimsemeye başlayacak. Şirket, geçiş sürecine rehberlik etmesi için ESG konusunda uzmanlaşmış analistleri işe aldı. Meiji Yasuda Life Insurance Co. ise yatırım hedeflerine ilişkin ESG değerlendirmelerini yürütmek için dış kuruluşlarla ortak olurken, Sumitomo Life Insurance da gelecekteki yatırımlarını belirlemede sera gazı emisyonları ve diğer çevresel verileri hesaba katacağını söyledi.

Asyalı sigortacılar, anlaşmalarında çevreye daha duyarlı olma planlarını ortaya koyan ABD ve Avrupa gibi Batı piyasalarındaki büyük yatırımcıların izinden gidiyor. Japon sigorta endüstrisi, özellikle de P&C sektörü, iklim eylemlerinde geride kaldıkları için eleştiriliyor. Japon P&C sigortacıları kısa süre önce kömürle çalışan enerji projelerini kapsamaktan ve bunlara yatırım yapmaktan çekilme politikalarını açıkladı, ancak bazı çevre grupları, geri çekilmelerinin boşlukları olduğunu ve iklim krizini hafifletmek için yeterince eylemde bulunmadıkları ifade ediliyor.