AXA, Körfez Bölgesi’ndeki şirketlerini GIG’e sattı

Küresel sigorta devi AXA, AXA Gulf, AXA Cooperative Insurance Company ve AXA Green Crescent Insurance Company’deki hisselerini de içeren Körfez bölgesindeki sigorta faaliyetlerini Gulf Insurance Group’a (GIG) satmak için bir anlaşma imzaladı.

AXA, anlaşma hükümleri uyarınca, Körfez bölgesindeki operasyonlarındaki hisselerini 269 milyon ABD Doları (225 milyon Euro) nakit bedelle satacak.

GIG, Fairfax’ın küresel ayak izi ve sigorta uzmanlığı ve ayrıca hissedarları olan KIPCO’nun bölgesel pazar bilgisi ile desteklenen Körfez bölgesinde lider bir sigorta şirketi. Buna ek olarak, anlaşma Körfez bölgesindeki en büyük holdinglerden biri olan Yusuf Bin Ahmed Kanoo’nun da AXA Gulf ve AXA Cooperative Insurance Company’deki hisselerini sattığını gösteriyor.

AXA İcra Kurulu Başkanı (CEO) Thomas Buberl, “Bu işlem, AXA’nın devam eden sadeleştirme yolculuğunda başka bir adımı işaret ediyor. AXA’nın Körfez bölgesindeki operasyonlarının, büyüme ve mükemmel müşteri hizmeti sunmaya odaklanmayı daha da ileriye götürmek için GIG’nin bölgedeki liderliğinden ve ölçeğinden yararlanacağına inanıyoruz. Körfez bölgesindeki yönetim ekiplerine ve operasyonlarımızın tüm çalışanlarına yıllar boyunca sürekli katkıları ve bağlılıkları için teşekkür ediyor, başarılarının devamını diliyorum.” dedi.

Satın alma, alışılmış kapanış koşullarına tabi olmaya devam ediyor ve 2021’in üçüncü çeyreğinde tamamlanması bekleniyor.