Fairfax, RiverStone Europe’u 750 milyon dolara sattı

Kanadalı finans devi Fairfax Financial Holdings Ltd., RiverStone Europe’taki tüm hisselerini yaklaşık 750 milyon $ karşılığında özel sermaye şirketi CVC Capital Partners’a satmak için CVC Capital Partners (CVC) ile bağlayıcı bir anlaşma yaptığını duyurdu.750 milyon $ ‘lık satın alma fiyatına ek olarak Fairfax, koşullu değer enstrümanı kapsamında kapanış sonrası 235.7 milyon $’ a kadar alma hakkına sahip olacak.

Kapanıştan sonra, RiverStone Europe, RiverStone International adı altında faaliyet gösterecek ve mevcut yönetim ekibi tarafından yönetilen sigorta faaliyetlerini sürdürmeye devam edecek. Luke Tanzer, RiverStone Europe’un genel müdürü olarak kalacak ve RiverStone Group’un CEO’su Nick Bentley, RiverStone Europe yönetim kurulunda kalacak. İşlemin 2021’in başlarında tamamlanması bekleniyor.

Fairfax’ın başkanı ve icra kurulu başkanı Prem Watsa satışa yönelik yaptığı açıklamada, “CVC ile bu işlemi yapmaktan çok memnunuz. RiverStone Europe, ikinci el sigorta hizmetlerinde bir endüstri lideridir ve CVC’nin ölçeği ve vizyonu, Luke ve yönetim ekibinin sürekli liderliği altında RiverStone Europe’a işlerini daha da büyütme fırsatı verecektir. Fairfax, Lloyd’s of London faaliyetleri de dahil olmak üzere diğer Avrupa işlerini büyütmeye devam etme kararlılığını sürdürüyor” dedi.