Aviva’da uluslararası işleri Adam Winslow yönetecek

Merkezi Londra’da bulunan sigorta şirketi Aviva, Adam Winslow’u International’ın CEO’su olarak atadı. Yeni oluşturulan rolde Winslow, Amanda Blanc’a rapor verecek ve ayrıca Grup İcra Komitesine katılacak. Winslow, Ocak ayında Aviva’ya katılacak ve Aviva’nın Avrupa kıtası ve Asya’daki uluslararası faaliyetlerinden sorumlu olacak.

Winslow, uluslararası sigorta sektöründe yirmi yıllık deneyime sahip ve şu anda AIG’de Global Hayat Sigortası İcra Kurulu Başkanı. Winslow, daha önce AIG’de çeşitli pazarlarda hayat sigortasından sorumlu birkaç CEO rolü üstlendi. Winslow daha önce Aviva UK’de Ortaklıklar Direktörü ve Perakende Direktörlüğü de yaptı.

Öte yandan Aviva’nın Asya İcra Kurulu Başkanı Chris Wei, şirketten ayrılmaya karar verdi ve Haziran 2021’in sonuna kadar Aviva’yla devam edecek.

Aviva İcra Kurulu Başkanı Amanda Blanc: “Aviva’yı değiştirmeye ve değerin kilidini açmaya kararlıyım. Bu, mümkün olan en güçlü liderlik ekibini gerektiriyor. Adam Winslow, uzun vadeli hissedar değeri için kıta Avrupa’sı ve Asya’daki işlerimizi yönetirken odaklanma ve kararlılık getirecek. Son altı yıldır Asya işletmelerimizdeki liderliği için Chris Wei’ye teşekkür etmek istiyorum. Chris, Asya ile ilgili stratejik incelememizde çok değerli olmuştur ve Singapur, Endonezya ve Hong Kong işletmelerimizin başarılı bir şekilde elden çıkarılmasının ardından gelecek yıl Aviva’dan ayrılacaktır.” dedi.