Azeri reasürans şirketi AzRe’ye A.M.Best’ten iyi not

Derecelendirme kuruluşu A.M.Best, AzRe Reasürans’ın (Azerbaycan) B + (İyi) finansal güç notunu ve uzun vadeli kredi notunu “bbb-” olarak teyit etti.

Söz konusu not Azerbaycan finans piyasasındaki en yüksek yatırım notlarından biri. Derecelendirmeler, AzRe’nin konsolide riske uyarlanmış kapitalizasyonu, iyi kalitede retrocession ve varlık türüne göre muhafazakar bir yatırım portföyü ile desteklenen bilanço gücünü yansıtırken, güçlü işletim performansı, sınırlı iş profili ve marjinal kurumsal risk yönetimini gösteriyor. A.M.Best, olumlu görünümün AzRe’nin bilanço gücünün zorlu bir çalışma ortamında devam eden dayanıklılığını yansıttığını ifade etti.

Ajansın belirttiği gibi, son yıllarda AzRe güçlü faaliyet sonuçları elde etti, beş yıllık ağırlıklı ortalama birleşik oranı% 52,8 ve özkaynak kârlılığı% 24,4 (2015-2019). Raporda, “2020’nin ilk dokuz ayına ait sonuçlar iyi durumda kaldı ve AzRe işletme karı bildirdi” ifadelerine yer verildi.

AzRe, Azeri sigorta pazarının önde gelen oyuncularından biri ve tek uzmanlaşmış reasürö. Olumsuz değerlendirme faktörleri arasında ise AM Best, şirketin coğrafyaya ve LoB’ye göre yüksek yoğunluklu portföyünden, önemli bir GWP payının ferdi kaza işlerinden ve uluslararası standartlara göre küçük boyutundan geldiğini de belirtti.