BBVA Allianz Seguros, İspanya’da faaliyete başlıyor

Allianz Seguros ve BANCO BILBAO VIZCAYA ARGENTARIA (BBVA) arasındaki yeni banka sigortacılığı ortak girişimi olan BBVA Allianz Seguros, Nisan ayında İspanya’da faaliyet göstermeye başlayacak.

Allianz’ın yeni genel sigorta şirketinin yüzde 50 artı bir hissesini satın aldığı anlaşma, iki küresel lideri ortak stratejik önceliklerle birleştirerek hayat dışı bölümdeki en büyük banka sigortası ortaklıklarından birini kuruyor. Yeni şirket olacak BBVA Allianz Seguros olarak bilinen ve BBVA’nın web sitesinde yayınlanan bir açıklamaya göre, önümüzdeki 15 yıl boyunca, sağlık sigortası hariç hayat dışı ürünler için İspanya’daki bankanın müşterilerine özel olarak hizmet verecek.

BBVA Seguros, bu hissenin satışından toplamda yaklaşık 274 milyon Euro aldı. Ayrıca Allianz, her iki tarafın da kabul ettiği entegrasyon planında öngörülen belirli iş hedeflerine ve kilometre taşlarına ulaşılmasına bağlı olarak BBVA Seguros’a 100 milyon Euro’ya kadar değişken bir miktar ödeyebilir.

Bu değişken fiyat dahil edilmeden, bu işlemin yılın son çeyreğinde yaklaşık 300 milyon euro vergilerde net bir pozitif sonuç üreteceği ve tam yüklü CET- üzerinde yaklaşık yedi baz puanlık olumlu bir etkiye sahip olacağı tahmin edilmekte. Allianz Seguros’ta şu anda Bankasürans Genel Müdürü olan Miguel Perez Jaime, BBVA ALLIANZ Seguros’un Genel Müdürü olarak atandı. Yönetim ekibinde ona eşlik eden iş geliştirme başkanı Carles Alsina, CFO olarak Emilia Macarie ve COO olarak Ramon Lasurt olacak.

BBVA Seguros CEO’su ve yeni ortak girişimin başkanı Eugenio Yurrita konuya ilişkin şunları söyledi: “Ana hedefimiz müşterilerimizin finansal sağlığını iyileştirmektir. Bu yeni şirketin kurulmasıyla, zenginleşirken bir adım daha ileri gidiyoruz.” dedi.

ALLIANZ Seguros CEO’su ve yeni ortak girişimin Başkan Yardımcısı Jose Luis Ferre ise, “BBVA ile birlikte basit ve yenilikçi yeni sigorta çözümleri geliştirmek istiyoruz ve bunu İspanya’nın yeni hayat dışı sigorta şirketi BBVA Allianz Seguros ile yapacağız” dedi.