Allianz, Londra’da 539 milyon dolara emlak satın aldı

Alman sigorta devi Allianz SE’nin emlak birimi, Londra’nın West End bölgesindeki British Land Co.’nun sahip olduğu bina portföyünün çoğunluk hissesini alacak. Yapılan açıklamaya göre sigorta devi, Marylebone’da bulunan ofis mülklerinin % 75’i için 401 milyon pound [539 milyon $] ödemeyi kabul etti. 10 Portman Meydanı, Marble Arch House ve York House’u içeren anlaşma Ocak ayında tamamlanacak.

Bu hareket koronavirüs salgını çekiciliğini azaltmış olsa bile, dünyanın en büyük ticaret bölgelerinin uzun vadeli dayanıklılığı üzerine bahse girmeye istekli küresel yatırımcıların en son işareti olarak görüldü. West End binalarındaki anlaşmalar, ikinci yarıda yatırımcıların, devlet tahvilleri dahil diğer güvenli liman varlıklarından temin edilebilenleri gölgede bırakan getirilerle cezbedilen uzun kiralamalı binalar arayan yatırımcılarla toparlandı.

İngiliz Land İcra Kurulu Başkanı Simon Carter, “Bu işlem, bizim gibi, yatırımcıların Londra’nın en önemli lokasyonlarındaki yüksek kaliteli varlıklara ilişkin uzun vadeli beklentilere güvendiklerini gösteriyor” dedi.