Sompo, havacılık sigortası şirketi W. Brown’u satın aldı

Bermuda merkezli P&C re / sigortası şirketi Sompo International, genel havacılık sigortacısı W. Brown & Associates Insurance Services’i (W. Brown) satın aldı.

W. Brown, 2016’dan beri Sompo International (SI) için genel sigortacı (MGU) olarak görev yapmakta. Satın almanın ardından, W. Brown operasyonları bozulmadan kalacak ve tamamen Sompo International’a ait bir yan kuruluş olacak. Satın alma, SI’nın uzun vadeli büyüme stratejisinin bir parçasını oluşturan mevcut Havacılık Sigortası ve Reasürans ürünlerini tamamlayıcı olarak görülüyor.

Sompo International ABD Sigorta CEO’su Chris Sparro: “Scott Brown ve sadık, kendini işine adamış çalışanlarından oluşan ekibini Sompo International U.S. Insurance platformunda resmi olarak ağırlamaktan mutluluk duyuyoruz. Bu satın alma, uzun vadeli genel havacılık pazarına olan bağlılığımızı gösteriyor ve Sompo International’ın endüstri lideri, çeşitlendirilmiş ve karlı ürünlerden oluşan bir portföy oluşturma taahhüdünü güçlendiriyor. W. Brown organizasyonunu bugünkü endüstri lideri haline getiren Scott ve liderlik ekibiyle çalışmaya devam etmeyi dört gözle bekliyorum. Eminim ki birlikte, bu güçlü başarı geçmişini devam ettireceğiz ve önümüzdeki yıllarda daha da büyük şeyler başaracağız.” dedi.

W. Brown & Associates Müdürü Scott Brown ise: “Sompo International’ın mali gücünü ve itibarını, W. Brown’un otuz yılı aşkın süredir yaptığı gibi müşterilerimize hizmet taahhüdümüzle birleştirmekten heyecan duyuyoruz. Değerli müşterilerimiz adına çabalarımızı desteklemek ve ilerletmek için bildiğimiz ve güvendiğimiz ve ek kaynaklardan, teknolojiden, yeteneklerden ve sermayeden yararlanabileceğimiz bir kuruluşun parçası olmayı dört gözle bekliyoruz.” şeklinde konuştu.