Aon’dan denizcilik ve havacılık sektörlerine yakıt sigortası

Sigorta brokeri devi Aon, nakliye ve havacılık şirketlerinin artan yakıt maliyetlerine karşı korunmalarına yardımcı olmak için tasarlanmış yeni bir yakıt sigortası ürününün piyasaya sürüldüğünü duyurdu.

AAA dereceli kredi sigortası ile desteklenen teminat, yakıt maliyeti üzerinde anlaşılan limiti aşarsa etkinleştirilecek. Poliçe, üzerinde anlaşılan fiyat ile aylık olarak ödenen daha yüksek fiyat arasındaki farkı kapsayacak. Aon, kapsamın şirketlerin yakıt maliyeti risklerini yönetmelerine ve piyasa fiyatlarında önemli artışlardan kaçınmalarına yardımcı olacağını duyurdu.

Aon’da denizcilik küresel satış başkanı Chris Bhatt, “Bu sigorta ürünü, denizcilik, havacılık, inşaat, madencilik ve enerji de dahil olmak üzere büyük miktarlarda yakıt tüketen şirketlere değerli bir çözüm sağlayabilir ve sektörde ticari olarak bulunan türünün ilklerinden biridir. Aon, müşterilerimizin değişen ihtiyaçlarını karşılamak için yenilikçi çözümler belirlemeye, anlamaya ve geliştirmeye kararlıdır. Bu çözümün piyasaya sürülmesiyle, müşterilerimizi giderek karmaşıklaşan bir ticari ortamda gezinirken ve kurumsal dayanıklılığı ve sürdürülebilirliği teşvik etmek için uzun vadeli riskleri ele alırken desteklemekten memnuniyet duyuyoruz.” dedi.