Çinli dev Ant Group’un sigorta şefi istifa etti

Çinli finans devi  ve ülkenin en zengin kişisi olan Jack Ma’nın sahibi olduğu Ant Group’un sigorta şefi Yin Ming yoğun yasal incelemeler yaşamaya devam etmesi nedeniyle istifa ettiğini duyurdu. Sektörde köklü bir geçmişe sahip olan Ming, şirketin Haziran 2019 ile Haziran 2020 arasında 52 milyar yuan prim geliri sağlayan “Xianghubao” karşılıklı yardım sigortası programının birincil yaratıcısıydı.

2020’nin büyük bölümünde, Ant Group’un Çin sigorta pazarındaki yükselen hakimiyeti mevcuttu. Ülkenin en büyük online sigortacısı ve % 13 pazar payına sahip olan Ant Group’un işleyiş şekli, tarihsel olarak yetersiz hizmet verilen pazarlar için uygun fiyatlı ve esnek çözümler oluşturmak ve böylelikle insurtech’in modern finans alanındaki güçlü faydasını göstermek.

Şimdiye kadarki başarılarının zirvesini Ekim 2020’nin sonlarında duyurulan Ant Group 34 milyar ABD $ ‘lık bir halka arz planlarken, tarihin en büyük arz rekorunu kıracaktı, ancak Kasım ayının ilk haftasında söz konusu halka arz askıya alınmıştı.