Allianz’a Çin’de yeni izin

Alman sigortacı Allianz Group, Çin’in tamamen yabancı sermayeli ilk sigorta varlık yönetimi şirketini kurmak için yasal onay aldı. Allianz yaptığı açıklamada, dünyanın en büyük ikinci ekonomisindeki büyümesini hızlandırmasıyla, Çin’in tamamen yabancı sermayeli ilk sigorta varlık yönetimi şirketini kurmak için yasal onay aldıklarını duyurdu.

Çin Bankacılık ve Sigorta Düzenleme Komisyonu’ndan (CBIRC) yeşil ışık, Çin ile Avrupa Birliği arasındaki işbirliğini teşvik eden Çin-AB Yatırım Anlaşmasının imzalanmasından bir ay sonra geldi. Aynı zamanda, Çin’in dev finans sektörünü tamamen açtığı ve ABD ile gerilimin ortasında yabancı yatırımı çekme çabalarını artırdığı için geliyor.

Allianz, Allianz Insurance Asset Management Co Ltd’nin Pekin’de kurulacağını ve “Grubun uzun vadeli yatırım metodolojisine uyan profesyonel bir yatırım yönetimi ekibi kuracağını” belirtti.

Allianz, Allianz’ın Çin hayat sigortası girişiminde % 51 hisseye sahip olan Çin birimi Allianz (Çin) Insurance Holdings Co aracılığıyla yeni kuruluşu kuracak.

Ayrıca Allianz, Çin’de emlak sigortası işi yürütmekt ve Alman grubun iki varlık yönetimi birimi, Allianz Global Investors ve PIMCO, ülkede yan kuruluşlar kurdu.