Allianz, Çin ortak girişimini satın aldı

Allianz Grubu’nun Çin’deki firması Allianz China Insurance Holding Co. (AZCH) Allianz China Life Insurance’taki CITIC Trust’a ait yüzde 49’luk payları satın alarak şirketin tamamının sahibi oldu. Resmi onay sürecindeki satın alma öz sermaye devir anlaşması yoluyla gerçekleştirilirken satış bedeli açıklanmadı. AZCH tarafından yapılan açıklamaya göre anlaşma, Allianz Group’un Çin pazarına olan güvenini ve uzun vadeli bağlılığını gösteriyor.

AZCH CEO’su Solmaz Altın, “Çin, küresel olarak en büyük sigorta pazarı olma yolunda ilerliyor. Bugünkü duyuru ile Allianz’ın yerel konumunun güçlenmesini ve yeni iş fırsatlarını en üst düzeye çıkarma hevesini garanti edebiliriz. Hayat sigortası ve risk yönetimi alanındaki benzersiz deneyimimizden yararlanarak Çin’deki birçok yerel tüketici için önde gelen finansal çözümler sunmayı dört gözle bekliyoruz” dedi.

Allianz SE yönetim kurulu üyesi ve AZCH Başkanı Sergio Balbinot ise “Çin, Allianz Group için önemli bir stratejik pazar. Hisse devri anlaşmasının bugün imzalanması doğru yönde atılmış önemli bir adım” diye konuştu.