Aon ve Willis Towers Watson birleşmesi bilinmeze doğru gidiyor

Avrupa Komisyonu, sigorta brokeri devinden daha fazla veri beklerken önerilen Aon ve Willis Towers Watson (WTW) kombinasyonuyla ilgili araştırmasını durdurdu. Avrupa Komisyonu, Aralık ayında, rekabete olumsuz etkileri olabileceği endişeleri nedeniyle işlem hakkında derinlemesine bir araştırma yapacağını duyurmuştu.

Reuters’de yer alan habere göre AB antitröst düzenleyicilerinin soruşturma için gerekli verileri beklerken soruşturmalarını askıya aldıklarını bildirdi.

Bir Avrupa Komisyonu sözcüsü şunları söyledi: “Birleşme soruşturmalarındaki bu prosedür, tarafların Komisyon’un kendilerinden talep ettiği önemli bir bilgiyi zamanında sağlamaması durumunda devreye girer. Eksik bilgiler taraflar tarafından sağlandıktan sonra, süre yeniden başlatılır ve Komisyon’un kararı için son tarih buna göre ayarlanır.” dedi.

Eksik bilgilerin incelemenin duraklatılmasına yol açtığı belirtilirken, ancak bu tür duraklamaların genellikle 2. Aşama gözden geçirme sürecinde rutin olarak gerçekleşiyor. Başlangıçta, Avrupa Komisyonu’nun önerilen birleşmeyle ilgili bir karar vermek için 10 Mayıs 2021’e kadar süresi bulunuyordu. Ancak, Avrupa Komisyonu’nun web sitesinde “Son tarih 08.02.2021’den itibaren Madde 11 (3) uyarınca askıya alındı” ifadesi yer alıyor ve bu da, başlangıçta hedefledikleri geçici son tarihin askıya alındığı anlamına geliyor.

Bunun ışığında, rekabet incelemesinin şu anda o tarihe kadar tamamlanacağına dair hiçbir garanti yok ve bu nedenle birleşmenin tamamlanmasının geçikeceği ifade ediliyor.

Hem Aon hem de WTW’den yöneticiler, geçen hafta dördüncü çeyrek kazanç çağrılarında, birleşmenin 2021’in ilk yarısında kapanacağından emin olduklarını söylerken, bu ifadeler, Avrupa Komisyonu’nun son teslim tarihini durdurduğuna dair haberlerden önce geldi.