Küresel sigorta birleşme ve satın almalar 2021’de artacak

Küresel hukuk devi Clyde Co’nun sigorta büyüme raporuna göre artan prim oranları ve çoğu iş koluna göre daha iyimser bir görünüm, sigorta dünyasında daha güçlü piyasa oyuncularının satın almalar yoluyla büyüme fırsatları arama olasılığını artıracak. Rapor göre bunlardan bazılarının ise 2020’de COVID-19 salgını nedeniyle askıya alınmış olabilir.

Yeni rapor, ekonomik belirsizliğe ve artan anlaşma incelemelerine rağmen, sigorta birleşme ve devralmalarının (M&A) 2021’in ilk yarısında artacağını öngörüyor. Küresel olarak tamamlanan anlaşmaların sayısının, 2019’dan bu yana ilk kez altı aylık bir dönemde 220’yi aşarak yılın ikinci yarısında daha da yükselebilir.

Clyde & Co’nun Avrupa Kurumsal Sigorta Grubu Başkanı Ivor Edwards’a göre, “Anlaşma yapıcıların iştahları, ekonomik görünüme olan artan güven ve sahip olunması gereken fırsatlar olduğu duygusuyla canlandı. Daha derin bir hedef havuzuyla birlikte bol miktarda sermayenin mevcudiyeti alıcılara bol seçenek sunacak, ancak stratejik hedeflerine en uygun olanı sağlamak için satın almaları dikkatlice seçmelerini bekliyoruz.” dedi.

Raporda, gelişen piyasa koşullarının, sigortacıların sermaye artırdığını ve aynı zamanda özel sermaye de dahil olmak üzere sektöre daha fazla fon çektiğini ve bunun daha fazla M&A anlaşmasının finansmanına yardımcı olacağı ifade edildi.