ABD’de kara kışın sigortalı kaybı 18 milyar dolara yükseldi

Afet riski modelleyicisi Karen Clark & ​​Company (KCC), ABD’nin güney eyaletlerini etkileyen kış fırtınası Uri için sigorta ve reasürans sektörü kaybını 18 milyar dolara yükseltti.

ABD’de şiddetli hava-kar fırtınası, ülkenin Başkanlık Günü hafta sonundaki yıkıcı fırtına, Kuzeybatı’ya zarar veren buzlar ve Ortabatı ile Kuzeydoğu’da kar yağışı ile geldi. Şimdiye kadar hasarın çoğu Teksas eyaletinde meydana geldi ve bölgede milyonlarca insan elektrik, su ve ısı kaynağı olmadan yaşıyor.

Afet riski modelleyicisi KCC kış fırtınası Uri için sigortalı zarar tahminini 18 milyar dolara güncelledi, bu da fırtınanın ülkenin birçok yerinde neden olduğu yaygın ve şiddetli etkileri yansıtıyor.

KCC’nin zarar tahmini, çoğunluğunun ticari olması beklenen ev, otomobil, ticari, endüstriyel ve iş kesintisi iş kollarını içeriyor. KCC’ye göre, kayıp ABD’de 20 eyaleti kapsıyor ve toplamın yarısından fazlası Teksas’ta.

Texas Sigorta Konseyi, taleplerin, yaklaşık 19 milyar dolarlık bir sigorta ve reasürans piyasası kaybına neden olduğu tahmin edilen 2017’nin Harvey kasırgası ile aynı seviyede olacağını söyledi. Bununla birlikte, Harvey’den sektör genelinde kayıp 30 milyar dolara yaklaştığı için, bu toplamın Teksas ile ilgili olduğu varsayılıyor.

18 milyar dolarda, reasürans ve potansiyel olarak bazı teminatlı reasürans katmanlarının fırtına Uri’den etkilenmesi mümkün görünüyor. Geçen hafta, sigorta brokeri Aon, ABD’deki kış fırtınası havası hakkında yorum yaptı ve toplam birleşik ekonomik maliyetin milyarlarca dolara ulaşmasının beklendiğini belirtti. Mal kayıplarının büyük bir kısmının re / sigorta tarafından karşılanması bekleniyordu.