Generali’den Avrupa’ya 3.5 milyar euroluk destek planı

İtalya’nın en büyük sigorta şirketi Generali, COVID-19’un vurduğu Avrupa ülkelerinin toparlanmasını desteklemek için beş yıl içinde 3,5 milyar euro (4,26 milyar $) yatırım planı başlattığını duyurdu. Şirketin 190. yıldönümünü kutlamak için Fenice 190 olarak adlandırılan planın başlangıçta İtalya, Fransa ve Almanya’ya hitap edeceğini ve daha sonra Generali’nin faaliyet gösterdiği diğer tüm Avrupa ülkelerine genişletileceğini açıklandı.

Avrupa ekonomisi, COVID’nin işletmeler ve haneler üzerindeki etkisine bağlı olarak, Eurostat istatistik ofisinin ön verilerine göre, 2020 yılında euro bölgesinde % 6,8 ve 27 ulustan oluşan Avrupa Birliği’nde % 6,4 oranında küçüldü.

Eurostat, bunun serinin 1995’te başladığından bu yana en derin yıllık daralma olduğunu duyurdu.. Analistlere göre Avrupa ekonomisi bu yılın ilk çeyreğinde başka bir düşüşe doğru ilerliyor. Generali, Avrupa KOBİ’leri, yeşil konut, dijital altyapılar, sağlık ve enerji geçişini desteklemek için toplam 1,05 milyar euroluk taahhüt için 10 yatırım fırsatı belirlediğini açıkladı. Generali, tüm bu girişimlerin çevresel ve sosyal sürdürülebilirliğe güçlü bir şekilde odaklanacağını da ekledi.

Bu başlangıç ​​miktarına ek olarak, önümüzdeki beş yıl içinde yıllık 500 milyon euro taahhütte bulunulacak. Plan, üçüncü şahıs fonlarının ve kurumsal yatırımcıların katkılarına da açık olacak.