İngiliz sigorta devi Aviva, İtalya’dan da çıktı

İngiliz sigorta devi Aviva, Fransa ve Türkiye’nin ardından İtalya’dan da çıktı. İngiltere merkezli sigorta devi Aviva, “en güçlü işlerine odaklanmak” için İtalya’dan çıkışını resmileştirdi. Şirket, Unicredit Group’la ortak olduğu İtalya’daki hem hayat hem de genel sigorta şirketlerini 873 milyon Euro nakit karşılığında sattı. Söz konusu şirketlerin toplam değeri 1,2 milyar Euro (yaklaşık 1,92 milyar SG $) olarak belirledi. Hayat sektörü şirketi 543 milyon € karşılığında CNP Assurances’a satılırken, genel sigorta işi ise 330 milyon € karşılığında Allianz’a satış kararı alındı.

Aviva Grup CEO’su Amanda Blanc, “Geçen yılın Ağustos ayında yeni stratejimizi açıkladığımdan bu yana, 5 milyar £ ‘dan fazla nakit gelir yaratacak yedi elden çıkarmayı duyurduk. Bu hızlı ilerleme, Birleşik Krallık, İrlanda ve Kanada’da zaten güçlü olan işlerimizi dönüştürmeye ve büyütmeye odaklanmamızı sağlıyor. İtalya operasyonlarımızın yüksek kaliteli alıcılara satışı müşterilerimiz, çalışanlarımız, distribütörlerimiz ve hissedarlarımız için olumlu bir sonuçtur. Hızlı bir şekilde teslim edeceğimize söz verdik ve teslim ediyoruz.” dedi.

Gerçekten de, bu hızlı teslimat planı, Aviva’nın 2021’de Aviva France ile ortak bir şirket olduğunu ve daha önce Hong Kong, Vietnam, Singapur, Endonezya ve Türkiye’de daha önce açıklanan satışların üzerine inşa edildi.

Aviva, satışların tamamlanmasının aynı zamanda “sermaye ve likiditeyi önemli ölçüde güçlendireceğini” belirtti. Şimdi, İngiltere, Kanada ve İrlanda gibi ana pazarlarında sürdürülebilir büyümeyi hedefliyor.