Ever Given’ın sahibi 3 milyar dolarlık tazminat talebiyle karşı karşıya

Süveyş Kanalını bir hafta boyunca tıkayan Ever Given gemisinin yol açtığı çeşitli konulardaki zararın 3 milyar doları aşması bekleniyor. Yakın zamanda yüzdürülen Ever Given, sorumluluk sigortası limitlerinin aşılacağı ve taleplerin muhtemelen mevcut olan 3 milyar dolarlık teminatın üstüne çıkabileceği öngörülüyor.

Geminin sorumluluk sigortası, dünyadaki deniz taşımacılığı operasyonlarının tahmini % 90’ı için sorumluluk teminatı sağlayan Uluslararası P&I Kulüpleri ile yapılan geleneksel anlaşmanın bir parçası durumunda. Tazminat talepleri bir hafta süren krizin bir sonucu olarak kanalda geciken 200’den fazla gemi tarafından yapılacak.

Yapılan açıklamada, Ever Given’in sahibini belirli riskler için sigortalayan İngiltere P&I Kulübü, kargo ile birlikte geminin de ayrı sigortalandığını söyledi. P&I Kulübü herhangi bir gizli sigorta veya olası teminat ayrıntıları hakkında yorum yapamazken, tüm talepler gemi sahibi, P&I Kulübü ve hukuk danışmanları tarafından zamanı geldiğinde dikkate alınacak.