Alman dijital banka N26 sigortacılığa giriyor

Berlin merkezli Alman dijital banka N26, bir dizi sigorta ürünü piyasaya süreceğini duyurdu. 2013 yılında kurulan girişim, ilk sigorta ürününün Alman müşterileri için bir akıllı telefon kapsama planı olduğunu belirtti. Ancak neobank, tümü N26’nın mobil uygulaması ve web sitesi aracılığıyla erişilebilen ürünlerle ürün yelpazesini olabildiğince çabuk genişletmeyi planlıyor. Ev sigortası, evcil hayvan sigortası, özel sorumluluk sigortası, bisiklet sigortası, büyük çaplı satın alımlar ve elektronik cihazlar için daha sonraki bir tarihte piyasaya sürülecek diğer geliştirme planları arasında.

Haber, N26’nın halka arzına hazır olmak için bir Finansal Holding lisansı için başvuruda bulunduğu geçen hafta yaptığı açıklamadan sonra geldi.

N26’nın sigorta dünyasına girme kararı, Avrupa’nın en hızlı büyüyen fintechlerinden bazılarıyla karşı karşıya geleceği beklentisi yarattı. Dijital banka, kısa süre önce İngiltere’de ortaya çıkan başarısının ardından açılan Alman fintech GetSafe’in rakibi olacak.

Haberlere göre, N26, tüm ürün ve hizmetlerin online uygulaması aracılığıyla kullanıma sunulmasını planlıyor ve müşteriler, zaten bankacılık için kullandıkları platform üzerinden satın alabilecek, yönetebilecek ve talepte bulunabilecek. Sigorta hizmetinin kullanım kolaylığı, müşterilerin ona erişmek veya yeni bir hesap oluşturmak için ek yazılım indirmeleri gerekmeyeceği için büyük bir satış noktası.

Plan hakkında konuşan N26’nın kurucu ortağı ve CEO’su Valentin Stalf, “Sigorta söz konusu olduğunda, müşteriler bugün hala karmaşık ve modası geçmiş süreçler ve evrak işleriyle uğraşmak zorunda. Alan uzun süredir kesintiye uğramak için olgunlaşmış durumda ve artık müşterilerimizin sigorta ihtiyaçları için tek noktadan dijital bir çözüm sunuyoruz.” dedi.